Vanalinna kool tähistas aasta oodatuimat sündmust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikool tähistab novembri lõpus vana väärika maja sünnipäeva.
Pärnu Vanalinna põhikool tähistab novembri lõpus vana väärika maja sünnipäeva. Foto: Erakogu

Pärnu Vanalinna põhikoolis on traditsioon, et novembri lõpul tähistame oma vana väärika maja sünnipäeva.

Aktus algab meil alati kooli hümni laulmise ja direktori päevakohase tervitusega. Direktor Pille Tahker rääkis seekordki kooli ajaloost ja sellest, et meie kõik, nii täiskasvanud kui õpilased, kujundame oma kooli. Seejärel said alata etteasted, mis pakkusid põnevust: oli nii laulu, tantsu, fitnessi, parodeerimist kui näitekunsti.

Kõigepealt, esimesel aktusel üllatas 1.a klassi õpilane Hedvi oma hoogsa fitnessikavaga. Nii mõnigi koolikaaslane tundis kadedust, kui seitsmeaastane tüdruk laval muskleid näitas. 2. klasside esituses sai kuulda toredaid laule, mida klaveril saatis muusikaõpetaja Anne. 3.a klassi tantsuline etteaste oli nii kaasahaarav, et pani kogu publiku hüplema. Noorimad väikeklasside lapsed jutustasid loo enda raamatust, mille nad koolile kinkisid. Huvitavaks tegid nende etteaste ekraanil näidatud omaloomingulised pildid.

Teine aktus algas mõnusa kitarriduo mänguga ja sellele järgnes 4.b klassi originaalne ja naljakas abrobaatikakava, mis jäi paljudele meelde. 5. ja 6. klassidelt nägime nii laulu kui tantsu. Aktuse lõpetas lustlik akordionipala.

Kolmas aktus algas humoorikalt, kui seitsmendate klasside õpilased tantsisid ja parodeerisid tuntud artiste. 8.a õpilased Katariina ja Emma esitasid südamliku dueti. 8.b viis meid ajaloolisele rännakule ja jutustas meie kooli ajaloost luulelises võtmes. Flöödil saatis neid Dimitri. 9. klassid parodeerisid kuulsaid muusikuid. Aktusele olid kohale tulnud kooli vilistlasedki.

Sellel aastal kinkis iga klass kooli raamatukogule raamatu, teosed valisid õpilased ise. Nii sai kogu põnevat täiendust.

Pärast meeleolukat aktust söödi sünnipäevakringlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles