Lõpe õpilased külvavad salatit taimeinkubaatorisse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte K.MET juhatuse liige Aimar Roomets näitas Lõpe kooli lastele valmistatud valguskasti, milles võib pimedamal talvelgi taimi kasvatada.
Ettevõtte K.MET juhatuse liige Aimar Roomets näitas Lõpe kooli lastele valmistatud valguskasti, milles võib pimedamal talvelgi taimi kasvatada. Foto: Urmas Luik

Lõpe kooli õpilased hakkavad südatalvel salatit kasvatama kahes valguskastis, mille valmistasid neile Lääneranna vallas Kõmsi külas traaditoodetele spetsialiseerunud rahvusvahelise mainega ettevõtte AS K.METi töömehed.

K.METi juhatuse liige Aimar Roomets rääkis, et mõlemas taimeinkubaatori laes paiknevad leedvalgustid, mille tugevus jäljendab päikesevalgust ja järgib ööpäevast valgusrütmi. “Siin kasvab salat juba nädalaga,” kinnitas ta.

Roometsa sõnutsi valmistab ettevõte samuti kasvusubstraate, nii et muld on neil omast käest ja valguskastid on toote arendus, võimaldamaks talvel toas vitamiinitaimi kasvatada. 40x30x60sentimeetriste mõõtmetega toote maksumust pole veel välja arvutatud, sest tegemist on prototüüpidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles