Voltveti mõis polegi veel müügivalmis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppetöö ületoomine Pärnusse lõikas läbi 91 aasta pikkuse kutsehariduse andmise Voltveti mõisas.
Õppetöö ületoomine Pärnusse lõikas läbi 91 aasta pikkuse kutsehariduse andmise Voltveti mõisas. Foto: Urmas Luik

Voltveti mõisa trepilõvid on taas talvekorterisse pakitud, varjatud tumehalli kastiga, peauksest nende taga sammaste vahelt aga ei hakka uus omanik niipea veel sisse käima, sest ametkondlik asjaajamine venib ning kohalikud ja kunagise Tihemetsa tehnikumi vilistlased vaatavad mureliku pilguga esindusliku ja varem kogukonnalegi avatud hoone hääbumist.

Lootus täiuslikkuseni renoveeritud häärberi ettevõtliku omaniku kätesse minekust ei täitu ilmselt niipea, sest haridus- ja teadusministeerium andis kinnistu 2016. aasta sügisel Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) haldusesse, kuid on endiselt selle omanik.

“Üleandmine on seisnud maaüksuse korrastamise taga. Nimelt soovis maanteeamet Voltveti mõisahoone kinnistust enne RKASile üleandmist väljalõikeid, et ristmikku ohutumaks teha ning sellest lähtuvalt jõuame RKASile üleandmiseni loodetavasti jaanuaris,” selgitas haridus- ja teadusministeeriumi riigivara osakonna juhataja Indrek Riisaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles