Sõpruslinlased ei andnud Pärnu korvpalluritele armu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu edukaim korvikütt oli Siim-Markus Post.
Pärnu edukaim korvikütt oli Siim-Markus Post. Foto: ARDI TRUIJA / PÄRNU POSTIMEES/

Kahe sõpruslinna, Pärnu ja Šiauliai vaheline Balti liiga korvpallimatš lõppes koduhallis külaliste 26punktilise võiduga. 

Pärnu alistas kohtumist uniselt, jäädes nelja minuti järel juba kümnepunktilisse kaotusseisu (3:13). Esimese veerandaja lõppedes oli Balti liiga kolmekordse võitja (2014, 2015, 2016) Šiauliai edunumbrid 21:13.

Teisel mänguperioodil püsis tablool stabiilselt Leedu satsi kahekohaline eduseis. Pärnakad näitasid nigelat visketabavust (35 protsenti) ja olid kohati hädas kaitselaua kontrollimisega. (Šiauliai mängijate keskmine pikkus on 200 sentimeetrit!)

Kuid vahe suureks ei paisunud ja poolajaks oli seis 31:42. Eriti must päev oli kolmel Pärnu põhilisel skooritegijal – Mihkel Kirvesel, Saimon Sutil ja Siim-Markus Postil –, kes olid kamba peale tabanud vaid kolm viset 18st.

Teisel poolaja alguses sattus hoogu Post, kes kõmmutas Pärnu eest kaheksa punkti järjest. Ometigi vahe ei vähenenud, sest külalistel oli alati vastus olemas. Šiauliai pallurid sattusid kolmanda veerandaja lõpus hoogu ja suurendasid vahe juba 16 punktini. Enne viimast veerandit särasid tablool külaliste 63:46 edunumbrid.

Pärnu tuli viimase veerandi alguses küll 12 punkti kaugusele, kuid rohkem jõudu neil ei jätkunud. Viis minutit enne mängu lõppu said vastased juba 20 punktiga ette ja mäng oligi tehtud. Lõppskoor 87:61. 

Pärnule sai saatuslikuks halb visketabavus (33 protsenti vastaste 51 vastu) ja allajäämine lauavõitluses (31 vs. 45).

Pärnu suurim korvikütt oli 17 punktiga Post (visked 5/17). Timo Eichfuss lisas 11 ja Sten Saaremäel kümme punkti.

Šiauliai meeskonna põhiviisiku mängijad viskasid kõik kahekohalise arvu punkte, neist enim, 17 silma tõi Akeem Wright, kes hankis 13 lauapalli.

Leedu klubi mehed naasevad 328 kilomeetri kaugusele kodulinna kahe võiduga, sest eile alistati Rapla meeskond 83:73.

Pärnul on tabelis kaks võitu ja kolm kaotust, Šiauliail neli võitu ja kaks kaotust.

Pärnu järgmine Balti liiga matš toimub 12. detsembril koduhallis, kui vastamisi minnakse alagrupi viimase Liepāja meeskonnaga. Järgmine Eesti meistrivõistluste matš tuleb reedel, kui koduses saalis võetakse mõõtu Valgaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles