Pärnu-Jaagupi gümnaasium kutsub kooli kaema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi gümnaasium.
Pärnu-Jaagupi gümnaasium. Foto: Erakogu

300aastasi koole ühendavasse Forseliuse seltsi kuuluv Pärnu-Jaagupi gümnaasium kutsub huvilisi teisipäeval, 17. mail lahtiste uste päevale.
 

Värskelt remonditud moodsas gümnaasiumis õpib praegu 239 õpilast, keda õpetab 30 õpetajat. Gümnaasiumis saab valikainetena õppida ettevõtluse aineid. Võõrkeeltest õpetatakse inglise, vene ja saksa keelt. Keeleõppesse on lisandunud ärikeele kursused, valikainena on riigikaitse kursused.

Et õpilased on asutanud Oma Riigi, tegutsevad põhikoolis Kodutütred ja Noored Kotkad. Kooli vahetus läheduses asuvad raamatukogu, muusikakool, noortekeskus ja suur moodne spordikeskus, kus toimuvad kehalise kasvatuse tunnid.

Töötavad laulukoorid ja rahvatantsurühmad, õppida võib streetdance-sammegi. Savikojas on võimalus kaasa lüüa saviringi töös.

Kaugemalt õpilastele on väga head ööbimisvõimalused kooli juures asuvas valla külalistemajas.

Koolil on oma sümboolika: koolilipp, logo, tänukiri, diplom, vest.

Esimesed andmed hariduse andmisest kihelkonnas pärinevad aastast 1680. Pärnu-Jaagupi keskkool asutati 1952 ja 2002. aastast kannab kool nime Pärnu-Jaagupi gümnaasium.


Mida arvavad Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpilased oma koolist

Kool on tarkusemaja, mis on andnud mulle õpihimu. Tahan siin rohkem tantsida. Tore, et siin koolis käivad ka minu vennad. Mulle meeldivad kangesti matemaatika ja inimeseõpetus. (Aet Marliise Eriste, 1. klass)

Kool on minu jaoks koht, kus õppida ja targaks saada. Siit olen saanud palju kiitusi, uusi teadmisi ning sõpru. Ootan veel vahvaid ja lõbusaid ettevõtmisi oma klassiga. (Anne Marie Tasane, 1. klass)

Olen saanud koolist arvutamist, lugemist, laulmist, tantsimist. Veel ootan suurel hulgal teadmisi. Mul on siin palju sõpru ja head õpetajad. (Käthriin Aasa, 1. klass)

Kool on minu jaoks õppimiskoht. Ootan rohkem häid hindeid ja ujumistunde. See kool mulle täitsa meeldib. (Iris Lõsjuk, 1. klass)

Koolis on hea olla, sest siin antakse kingitusi ja süüa. Mulle meeldib kõige rohkem gloobus. Õpetaja, oled hea! (Reimo Saava, 1. klass)

Tulin väikesest Libatse algkoolist ja mäletan hästi oma esimest koolipäeva Pärnu-Jaagupis. Juba päeva alguses sain häid sõpru, kes mind eluoluga kurssi viisid. Nii maja kui õpetajad – kogu kupatus kokku oli teistsugune, kui mina harjunud olin. Peagi sain aru: kui tunnis korralikult käituda ja õppida, ei teki pedagoogidega mingeid probleeme. Nad oskavad oma ainet hästi ja muudavad tunnid huvitavaks. Muidugi on päevi, kus ei viitsi kooli minna ja õppida, aga on ju vaja teha eksamid ja peab pingutama, et edasi pürgida. Kavatsen jääda siia kooli edasi õppima. Meie kooli 10. klassis avatakse n.ö kolmas haru: ettevõtlus ja ettevõtlikkus – see tundub päris põnev. Loodan kolme aasta pärast olla kõvasti targem ja ettevõtlikum. (Siret Laanemets, 9.b klass)

Meie kooli õpilased on aktiivsed ja entusiastlikud. Enamik õpilastest on kaasatud huvitegevusse. Lööme kaasa õpilasomavalitsuse kohalikus variandis Oma Riigis. Meie rahavatantsijad on kuulsad üle kihelkonna. Laulame, teeme kunsti ja käsitööd. Riigikaitse poisid-tüdrukud, skaudid ja kodutütred võib kas või homme saata isamaad kaitsma. Palju kuulsust oleme kogunud spordis. Kohe meie kooli kõrval asub suur ja ilus spordikeskus. Boonusena on seal võimalik kasutada jõusaali ja nautida saunamõnusid. Meil on kõik õpilase arenguks vajalik käe-jala juures: söökla, kool, muusikakool, raamatukogu, muuseum, spordi- ja noortekeskus. Jätkan oma õpinguid Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis, see asub minu kodule väga lähedal ja mul on siin palju sõpru. Õpetajadki on tasemel. Mind huvitab järgmisest õppeaastast kehtima hakkav uus õppesüsteem: kursused tunduvad põnevad. Ootan, mis kõik veel ees seisab. Sooviksin gümnaasiumi edukalt lõpetada ja kaasa võtta head mälestused sellest koolist. (Pirgit Tamm, 9.b klass)

Pärnu-Jaagupi gümnaasium – koht, mis on andnud mulle juba üksteist aastat haridust. Aeg on siin möödunud kiirelt. Alles see oli, kui kooli astusin, juba järgmisel aastal tulevad eksamid ja kooli lõpp. Aastatega on siin toimunud paljud muutusi. Kui kooli läksin, oli siin õpilasi nii palju, et kõik ei mahtunud ühte majja ära. Nüüd on ruumi küllaga ja nii väikesed kui suured lapsed õpivad ühes majas. Õpilaste vähesus loob aga pingevabama keskkonna. Lihtsam on omavahel suhelda ja õpetajatel on kergem õpilasi aidata.  Siin on võimalik aktiivselt kaasa lüüa kooli elu paremaks muutmisel. Meil on õpilasomavalitsus, mille me mõne aasta eest kuulutasime Oma Riigiks. Peale selle ilmub meil koolileht ja tegutsevad huviringid. Aastal 2006 sai meie kool uue välimuse. Uued ruumid on puhtad, avarad ja valged. Olgugi et kool on väike, on siin hea olla, hea õppida, head võimalused huvitegevuseks ja siit saab hea hariduse. (Linda Pihl, 11. klass)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles