Lihula rahvas saab jaanuariks sümfooniaorkestri

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Põdra ütleb, et Lihula on ta kodustanud ja tema õhtud kuluvad lugude kirjutamisele ja arranžeerimisele.
Mati Põdra ütleb, et Lihula on ta kodustanud ja tema õhtud kuluvad lugude kirjutamisele ja arranžeerimisele. Foto: Ants Liigus

Seda on Lihulale lubanud seoses oma 50 aasta juubeliga kohalikus muusikakoolis õpetajana töötav interpreet, dirigent ja helilooja Mati Põdra, kes aastaid Pärnuski interpreedi ja dirigendina tegutsenud.

“Muusikud korraldavad oma ümmarguste tähtpäevade puhul ikka midagi,” selgitas Põdra. “Otsustasin, et ei hakka korraldama orkestrite paraadi, vaid panen kokku sümfooniaorkestri, kuhu võib registreeruda igaüks, kes minuga musitseerinud ja kellel on võimeid, aega ja tahtmist kontsert kaasa teha.”

Põdra sümfooniaorkestrisse on juba registreerunud üle poolesaja muusiku, kellest osa alles õpib pillimängu või õpetab muusikakoolis, aga ka tegevmuusikuid ERSOst ja Vanemuise ning kaitseväeorkestrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles