Martensi maja valmimine muudab vanalinna tühjemaks

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martensi maja rentnikest 60 protsenti kolib varasemast asukohast üle ja uued tulijad moodustavad 40 protsenti.
Martensi maja rentnikest 60 protsenti kolib varasemast asukohast üle ja uued tulijad moodustavad 40 protsenti. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu südalinnas peagi valmivad äripinnad ei jää asukateta, pigem kaotavad kliente vanad kontoriruumid, kust rentnikud kolivad tänapäevaste tingimustega paikadesse.

LVM Kinnisvara juhatuse liikme ja kutselise maakleri Ingmar Saksingu ütlust mööda ei tule Martensi ega Malmö maja valmimisega äripinda sugugi palju juurde. Pigem on nüüdisaegse ärikinnisvara pakkumine Pärnus tagasihoidlik, eriti kui arvestada, et majandustegevus on aktiivne ja klientide vajadusi tuleb rahuldada.

Kinnisvaraeksperdi maaklerteenuse juhi ja kutselise maakleri Janno Petersoni jutu järgi pole viimasel kümnel aastal Pärnus nii suures mahus üürimiseks mõeldud ärikinnisvara ehitatud, ent temagi hinnangul ei lisandu pinda ülemäära palju. Tänapäevasemad hooned, kus leidub kontoriruume, on Pärnu Keskuse majad aadressil Aida 5 ja 7, ent rohkem uusehitisi kerkinud polegi, pigem on vanu korda tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles