Pärnumaa neiu on riigi parimate euroraha tundjate hulgas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi kolmanda klassi õpilane Kerttu Visnapuu jõudis Eesti Panga ja Euroopa Keskpanga korraldatud interaktiivses võistlusmängus „Eurojooks Eesti“ nelja parima hulka ja pääseb koos klassikaaslastega järgmisel nädalal Eesti Pangas toimuvale finaalmängule.

„Eurojooks Eesti“ on koolinoorte interaktiivne võistlusmäng, mille eesmärk oli tutvustada euro pangatähti ja euroala riikide münte. Aprillis lõppenud on-line-mängus tuli vastata euroga seotud küsimustele ja tunda euro turvamärke.

Eesti Panga avalike suhete büroo eurokommunikatsiooni eksperdi Gerli Taniloo sõnade kohaselt oli mäng Eesti laste hulgas populaarne – tulemuse sai kirja 1382 last.

Teisipäeval toimub Eesti Pangas finaalmäng, kuhu pääses senise võistluse neli parimat skooritegijat, kes saavad võistlusele kaasa võtta kogu oma klassi.

Finaalis tuleb parimatel noortel eurotundjatel moodustada koos kolme klassikaaslasega võistkond, kust igaüks peab oma teadmised ühisrahast mängu panema puutetundliku ekraaniga mänguterminalil. Iga võistleja tulemused summeeritakse ja nii selgubki  „Eurojooks Eesti“ võitja. Finaali parim võistkond saab auhinnaks Euroopa Keskpanga välja pandud iPodid.

On-line-mäng „Eurojooks“ on mõeldud 9–12aastastele lastele.

„Eurojooksu“ võistlusega, mis on Euroopa Keskpanga „Eurokooli“ üks osa, alustati juba 2009. aasta suvel. Praeguseks on seda mänginud mitme euroala riigi koolinoored. Eesti „Eurojooks“ toimus uue raha käibelevõtu ja tutvustamise raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles