Kärnatajad panevad ööga motika kokku

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võiste alevikus on MTÜ Kärnataja oma kätega sisustanud “pesa”, kus leti juures on (vasakul) Andres Juurikas, Rezo Kimmel, Kristi Vahter, Gert Krüger ja Joel Suiste.
Võiste alevikus on MTÜ Kärnataja oma kätega sisustanud “pesa”, kus leti juures on (vasakul) Andres Juurikas, Rezo Kimmel, Kristi Vahter, Gert Krüger ja Joel Suiste. Foto: Mailiis Ollino

Võistes panevad mehed kas või ööga mootorratta kokku ja lähevad hommikul oma kätetööga mäkketõusuvõistlustele. Mehed metsast on üllatanud tulemustega skandinaavlasi, kes ei saa aru, kuidas põlve otsas saab sellist tööd teha ja neid võita. Ratastega, mis on kümme korda odavamad nende omadest, aga võimsuselt ületamatud.

“Skandinaavias käimisega oli nii, et kui juba kuulutuse peal oli kirjas, et eestlased tulevad, oli vaatajaid kohe 20 protsenti rohkem: kreisid eestlased tulevad! Selles suhtes ikka ootavad, et “Tulge sõitma!”. Viimased aastad on juba nii, et nende oma mehed seal tippu ei saa, ja nad on natuke solvunud,” räägib MTÜ Kärnataja üks liikmeid Gert Krüger.

Motoklubi Kärnatajad pesa kunagise majandi töökojakobara kaugeimas hoones on mehed-naised oma kätega kujundanud, lisanud mugavust ja kirega harrastatava hobi eripära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles