Kalev Vilgats: Soome 100. Pidu!

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Sel nädalal tehti ots lahti 100aastaste pidudega. Teist sellist riikide tekke lainet, nagu uhtus üle esimeses ilmasõjas lagunenud impeeriumide, annab ajaloost otsida. Isegi Musta Mandri uutel riikidel võttis sünd 1960. aastatel rohkem aega. Soomlased on 100aastaste rivis auga esimesed.

“On äärmiselt rõõmustav, et eestlastele lähim rahvas saab käesoleval aastal tähistada oma iseseisva riigi 100 aasta juubelit. Rõõmustame koos teiega ja heiskame 6. detsembril kogu Eestis “Soome 100” auks Eesti lipud. Soovin vennasrahva erilisel pidupäeval Sinule ja Soome rahvale ning riigile palju õnne ja edu edaspidiseks!” seisis peaminister Jüri Ratase pöördumises oma Soome ametikaaslasele Juha Sipiläle.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius tõi Pärnu Soome seltsi korraldatud kontsertetendusel “Suomi Finland 100” kontserdimajas kõneldes näiteks Pärnu-Vaasa sõprussuhted, mis on kestnud üle 60 aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles