Sadama korvpallimeeskond sai koduliigas magusa võidu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sadam.
Pärnu Sadam. Foto: www.basket.ee

Korvpalli Eesti meistriliigas alistas Pärnu Sadam kodusaalis teisel kohal paikneva Valga-Valka / Maks&Mooritsa 83:66.

Mängu alustas paremini Pärnu, kes võitis esimese veerandaja 23:15.

Teisel perioodil viskas kohalik tiim vaid kümme punkti ja Valga vähendas poolajavileks seisu nelja punktini (29:33).

Teisel poolajal võrdsete heitlus jätkus ja Valga pääses esimest korda juhtimagi (38:37). Kolmanda perioodi viimane sõna jäi aga kodumeeskonnale, kes tegi viimase kolme minutiga 8:0 spurdi ja pääses enne viimast veerandaega üheksa punktiga ette (54:45).

Mängu jokkeriks kujunes harva platsile pääsev Artur Konontšuk, kes lajatas teisel poolajal viie minutiga kolm kolmest.

Pärnu hoidis mänguohje viimasel veerandil küll enda käes, juhtides kaheksa kuni kümne punktiga, kuid Valga tuli viis minutit enne mängu lõppu nelja punkti kaugusele (61:65). Sellele omakorda vastas Pärnu 9:0 spurdiga ja tüüris mängu võidusadamasse.

Valga meeskonna mängu lõpp kiskus inetuks, kui eemaldati nii pärnakas Rain Raadik kui ka Edgars Lasenbergs.

Pärnu fännid tõusid minut enne mängu püsti ja skandeerisid: "Pärnu! Pärnu! Pärnu!" Poolehoidjate kisa jätkus pärast lõpusireeni.

Pärnu loots Rannula sõnas pärast mängu, et see oli neile väga oluline kohtumine. "Mõni mängija tundis kohustust tänane mäng ära võtta. Esimesel poolajal oli palju ebakindlust, osa lihtsaid olukordi tegime endale ise keeruliseks," kommenteeris ta. 

Peatreener kiitis Konontšukki. "Tänu tema tabavatele visetele saime mängu jooksma. Ta oli rünnakul tubli, aga kaitses lasi endale lihtsalt ära panna. Kui ta saab kaitsemängu paremaks, tulevad ka suuremad mänguminutid." 

Pärnu suurim korvikütt oli Saimon Sutt 15 punktiga. Siim-Markus Post lisas 13 ja Timo Eichfuss 11 silma.

Sadamal on nüüd liigatabelis neli võitu ja kuus kaotust, millega paiknetakse kuuendal kohal. Valga hoiab seitsme võidu ja kahe kaotusega jätkuvalt teist kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles