Pärnumaalasedki tõusid "TV 10 olümpiastardis" poodiumile

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlyn Pukk andis Anu Sääritsale elu esimese intervjuu.
Carlyn Pukk andis Anu Sääritsale elu esimese intervjuu. Foto: Romet Mihkels

Möödunud nädalavahetusel Võru spordikeskuses selle hooaja esimesel üle-eestlilisel "TV 10 olümpiastardi" finaaletapil jõudis kümmekonnast Pärnumaa noorsportlasest poodiumile kaks.

"TV 10 olümpiastarti" on kaheastmeline sari, mis koosneb viiest eelvõistlusest maakonnas ja viiest üle-eestilisest finaaletapist. Võistlused korraldatakse kahes vanuseklassis: vanem rühm (V) ehk 13–14aastased ja nooremad (N) ehk kuni 12aastased poisid-tüdrukud.

47. hooaja avavõistlusel selgusid kahes vanuseklassis parimad sprinterid, teivas- ja kõrgushüppajad ja kuulitõukajad. Esimesel finaaletapil osales üle 400 sportlase 84 koolist, kes selgitasid välja kaheksa võitjat.

Parimad tulemused joosti tüdrukute vanema vanusegrupi 60 meetri sprindis, kus kiirust käis võrdlemas 83 noort. Väledaim oli Tallinna 21. kooli õpilane Anna Maria Millend, kes võitis finaaljooksu legendaarse võistlussarja kõigi aegade kolmanda tulemuse 7,94ga. Tihedas konkurentsis tuli hõbedale Tallinna Inglise kolledži õppur Liisa-Maria Lusti (aeg 8,15 sekundit) ja pronksile Sauga põhikoolis õppiv ja Altiuse spordiklubis treeniv Carlyn Pukk (8,17).

Finaalvõistlusel isikliku rekordi jooksnud Romet Mihkelsi õpilane võitis nädal varem Pärnumaa võistluse 8,28ga. Sama neiu osales kuulitõukes, kus saatis kahekilose raudmuna 11 meetri ja 17 sentimeetri kaugusele, saavutades sellega 77 tüdruku seas üheksanda koha. Kuulitõukes tuli Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilane Greete-Liis Krapp viiendale kohale.

Teine poodiumikoht tuli Pärnumaale vanemate poiste teivashüppes, kus Niidupargi kergejõustikuklubis treeniv ja Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv Karl Orgusaar saavutas 3.11ga pronksmedali. Mihkel Lembitu õpilane võitis Pärnumaa etapi täpselt kolme meetriga.

Kuninga tänava põhikooli sportlane Gloria Teearu, kes võidutses tüdrukute noorema vanuseklassi 60 meetri sprindis Pärnumaa võistlusel 9.02ga, parandas Võrus küll seitsme sajandiku (8,95) võrra oma tulemust, kuid pjedestaalile ei pääsenud. Tasuks viies koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles