Galerii: õpilased külastasid Tallinnas idu- ja IT-firmasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel külastasid Pärnu Vanalinna, Kuninga tänava ja Rääma põhikooli, Raeküla kooli, ühis- ja Koidula gümnaasiumi ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi nutivõistlustel edukalt osalenud 7.–12. klasside õpilased preemiareisina Tallinnas start-up`e ja IT-sektori ettevõtteid.

Esmalt käidi idufirmas Jobbatical, mille asutaja on Pärnust pärit Karoli Hindriks, kes alustas oma ettevõtjakarjääri 16aastase leiutajana, mõeldes ja arendades välja pehmed helkurid. Isa soovitusel käis neiu patendiametis ja registreeris oma maailmas unikaalse leiutise. Peale selle on Hindriks olnud MTV Eesti juht, toonud Eestisse FOXi telekanalid, õppinud Ameerika Ühendriikides ja teinud palju muud tähelepanuväärset. 

2014. aastal asutatud Jobbatical on värbamisplatvorm, mis aitab IT-proffidel, loovinimestel ja turundajatel leida töökoha kõikjal maailmas. Ajaga on meeskond kasvanud neli korda (31 töötajat 14st riigist), platvormil on üle 650 000 külastaja 196 riigist. Ettevõttesse on panustanud Eesti, Suurbritannia, Austraalia, Jaapani ja USA investorid.

Seejärel suunduti Lift99 sündmus- ja koostöökeskusesse. Lift99s saavad nii alustavad iduettevõtted kui vabakutselised rentida tööruume kui võtta osa start-up-kogukonna tööst.

Viimasena külastati IT-ettevõtet Nortal, mis on Baltikumi suurim rahvusvaheline tarkvaraarendusettevõte.

Nortalil on üle 600 töötaja kümnes riigis. Üle 75 protsendi firma käibest tuleb väljastpoolt Eestit. Ettevõte tegutseb Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas, Serbias, Kataris, Nigeerias ja Botswanas.

Nortali loodud lahendusi on rakendatud viiel kontinendil ja 60 riigis, nende klientide hulka kuuluvad valitsused ja juhtettevõtted kogu ilmast. Kolmandik Eesti e-valitsuse lahendustest on välja töötatud Nortalis. Praegu arendab Nortal Omaani tulumaksusüsteemi.

Nortalis tutvustati sealseid ametikohti: analüütik, arendaja ja testija. Õpilased esitasid asjakohaseid küsimusi ja uurisid praktikavõimalusi. Selgus, et Nortal on väga huvitatud järelkasvust. Eelmisel aastal võttis firma tööle 43 õppurit, kes läbisid edukalt suveakadeemia.

Üllatavalt rääkisid kõik esinejad nagu kokkulepitult, et kõige tähtsam on õppida õppima. Tähtsuselt järgmine on kohanemisoskus ja -julgus.

Ootuspäraselt toonitati, et edukaks saab ainult ISE õppides ja arenedes. Tore oli kuulda soovitusi õppida Youtube`i kanalil kättesaadavast õppematerjalist ja tasuta veebikursustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles