Piltuudis: Lätist teele pandud pudelikiri jõudis Pärnu randa

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätist teele pandud pudelikiri jõudis Valgeranda.
Lätist teele pandud pudelikiri jõudis Valgeranda. Foto: Erakogu

Eile Valgerannas jalutanud Carmen Kaelepit ja Inky Karpinit tabas tore üllatus, kui nad leidsid rannalt pudeli, mis koos kirjaga oli teele pandud Lätist.

«Tänan sind, jumal, selle eest, et hoidsid mu isa; selle eest, et mu sõbrad elavad külluses; rahu eest meie maailmas. Ja las saab rikkaks see, kes leiab selle kirja, kuna see tuleb puhtast südamest,» tõlkis Inky Karpin leiu sisu.

Lätist teele pandud pudelikiri jõudis Valgeranda.
Lätist teele pandud pudelikiri jõudis Valgeranda. Foto: Erakogu

Kirja oli Anton Fokin Jurmalast teele pannud 26. novembril, mil oli mehe sünnipäev. «Pudeli ühes kirjaga heitis Anton merre, kui ta isa lahkus raske tõve tõttu siitilmast,» rääkis Karpin, kes võttis ühendust saadetise läkitanud mehe ja tema kaasaga. «Nad olid ülimalt üllatunud.»

Karpini jutu järgi oli säärase sooja sõnumi saamine huvitav kokkusattumus, sest neli kuud tagasi tabas teda närvipõletik, mis halvas valulikult terve vasaku kehapoole. «Nüüd, peaaegu paranenuna sain esimest korda jalutama minna,» möönis ta toredat juhust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles