Siiri Erala: Aasta teo anomaalia

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu aasta teo hääletusel juhtis esialgu masinatehase lammutamine, kuid anomaalne pööre tõstis lõppkokkuvõttes esikohale Loode-Pärnu tööstusküla tänavatevõrgu.
Pärnu aasta teo hääletusel juhtis esialgu masinatehase lammutamine, kuid anomaalne pööre tõstis lõppkokkuvõttes esikohale Loode-Pärnu tööstusküla tänavatevõrgu. Foto: Madis Sinivee

“Eesti entsüklopeedias” seisab: “anomaalia, üldisest seaduspärasusest või normist kõrvalekaldumine”. Kuna nähtus on erakordne, on selle esinemine kõneväärt. Mina täheldasin anomaaliat viimati vast lõppenud Pärnu aasta teo hääletusel.

Pärnu Postimehe lugejad said oma eelistusest märku anda meie veebilehele riputatud gallupi vahendusel. Sellised küsitlused on mulle osa rutiinist ja nende pideval korraldamisel ilmneb seaduspära. Lõplik seis on tavaliselt ennustatav, kui on möödunud päev ja vastanud 100 inimest.

Aasta teoks oleks selle seaduspära järgi pidanud saama masinatehase lammutamine. Ajaks, mil tegime esimese kokkuvõtte, oli hääletatud 1200 korda ja lammutus juhtis 300 häälega. Loode-Pärnu tööstusküla tänavatevõrk esikolmikusse ei mahtunud. Nädal pärast seda kokkuvõtet täheldasingi anomaaliat: lisandunud oli 2000 häält ja ligemale 50 protsenti neist läinud Loode-Pärnu tööstuskülale, tõstes just selle tänavate sillutamise jäädavalt esikohale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles