Selgusid aasta naine ja mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu 100 kodukonda, Andres Adamson, näitus
Pärnu 100 kodukonda, Andres Adamson, näitus Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Ühiskondlike organisatsioonide esindajaist ja linnavalitsuse liikmeist koosnev komisjon tunnustas tänavu Pärnu aasta naise tiitliga Margo Orupõldu, aasta meheks valiti Andres Adamson.

Tiitliga pärjatud kunstnik ja fotograaf Andres Adamson sõnas, et meeri kõne, milles teda tunnustusest teavitati, üllatas. “Imelik on,” tunnistas Adamson, et ei ole jõudnud veel mõtestada, mida tiitel talle tähendab. Adamsoni sõnutsi oli esimene mõte, et millega ta selle küll ära teenis. “Ja järgmine mõte oli see, et ilmselt tuleks selle eest tunnustada hoopis minu ema, keda küll ei ole enam, aga ma arvan, et tal oleks hea meel seda kuulda,” seletas ta.

Adamson andis hiljuti Eesti Vabariigi juubeliks välja teose “Pärnu 100 kodukonda”. Adamsoni on mitu korda auhinnatud Pärnumaa foto ülevaatenäitustel. Samuti on temalt pilte ja joonistusi tellinud ajakirjad-ajalehed ja ta on illustreerinud raamatuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles