Riigihankekäkk tõi kaasa EASi menetluse

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaani järgi teevad maanteeamet ja Paikuse vallavalitsus Jõekalda teele kapitaalremondi ja ehitavad välja valgustatud kergliiklustee.
Plaani järgi teevad maanteeamet ja Paikuse vallavalitsus Jõekalda teele kapitaalremondi ja ehitavad välja valgustatud kergliiklustee. Foto: Urmas Luik

Paikuse vallavalitsus on taotlenud ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS) raha kergliiklustee ehitamiseks Jõekalda tee äärde. Sihtasutus kontrollis seepärast, kuidas oli korraldatud riigihange tee projekteerija leidmiseks, ja avastas, et pakkumisvoorus on seaduse vastu eksitud.

Olgu märgitud, et EAS pole veel kergliiklustee suhtes rahastusotsust teinud. Kuid kui Euroopa Liidu meetmetest toetust soovitakse, kohustub raha jagaja kontrollima, kas asjakohased hanked on korraldatud õigesti.

Nii tuvastaski sihtasutus, et tee projekteerimise hanke võitnud ettevõttel polnud pakkumisvooru ajal nõutud pädevustunnistust, firma vormistas selle korrektselt alles pärast vooru lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles