Laupäeval lauldakse koduvägivalla all kannatavate laste toetuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Edmar Tuul

Sel laupäeval annavad Pärnus, Nooruse majas heategevuskontserdi «Üheskoos» Pärnu Muusikakooli keelpilliorkester ja tütarlastekoor Argentum Vox. 

Esitusele tulevad traditsioonilised jõululaulud ja tuntud filmimuusika. Lisaks orkestrile ja koorile on oodata ka üllatusesinejaid. Dirigendid on Edmar Tuul ja Toomas Voll. 

«Soovime selle kontserdiga tulla kokku ning nautida jõulueelset perioodi tehes üheskoos midagi head,» lausus kontserdi idee autor Edmar Tuul.

Tuul jätkas, et tegu saab olema hubase kontserdiga üheskoos piparkookide, glögi ja hea muusikaga. Tema sõnul on olulisim siiski see, et saab aidata neid, kes abi vajavad. Kontserdil on varuks üllatusesinejad, kes avalikustatakse alles kontserdil. «Võin kinnitada, et need on Eesti ühed parimad,» ütles Tuul. 

Tuul lausus, et alles hiljaaegu rääkis siseminister Andres Anvelt, kuidas just Pärnus hakatakse katsetama perevägivalla vähendamiseks uut lahendust. Ohu korral eemaldatakse kodus vägivallatseja, mitte ohver, nii ei jää niigi raskes olukorras inimene veel ka koduta. Nii politsei kui ka prokuratuur on suunanud oma teraviku koduvägivalla all kannatavate laste ja ka naiste olukorra parandamisele. «Nüüd proovib sellele ka õla alla panna Pärnu muusikakooli keelpilliorkester,» rääkis Tuul kontserdi olulisusest.

Pilet, mille saab soetada kohapealt, maksab 5€. Kogutud piletitulu on suunatud heategevuseks koduvägivalla all kannatavate laste toetuseks. «Oleme lastega seadnud eesmärgiks kokku koguda 1000€, et sellega aidata üht kindlat peret, kes väga abi vajab,» ütles Tuul.

Kontserti aitab korraldada ja heategevust koordineerida Pärnu Zonta klubi. Esinaine Hiie Päiti sõnul on tähendusrikas, et just lapsed on need, kes tulevad ja aitavad oma eakaaslasi. «Me väga loodame, et sellest tekib traditsioon,» lisas ta.

Kontserti korraldavad: MTÜ Kõrvale pai, Pärnu Muusikakool ja Zonta Pärnu Klubi Heategevuskontsert «Üheskoos» toimub 16. detsembril kell 19:00 Nooruse Majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles