Galerii: vahvad piparkoogivaasid

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) raamatukogus on avatud näitus "Piaparkoogifantaasia", mille eksponaadid on valminud pagari-kondiitri eriala õpilaste kätetööna. Ühtlasi saab näha PKHK õppe- ja tugiteenistuse juhataja Helke Heinmetsa kujundatud kive.

"Pagari-kondiitri eriala teise  kursuse õpilastelt tuli vahva idee valmistada piparkookidest vaasid. Varem on meil piparkookidest tehtud näiteks vitraaže ja tasse," selgitas PKHK avalike suhete juht Anneli Rabbi. "Esimene kursus kaunistab piparkoogisüdameid, mis samuti jõuavad varsti näitusele."

Helke Heinmetsal tuli kivide kaunistamise idee läinud suvel ja nüüd on tema mõtted saanud teoks. "Töö käigus tulevad ideed ja teostus kujuneb lähtuvalt kivi kujust ja struktuurist. Pits on on minu lemmik, aga näituselt leiab nii jääkarusid kui jõuluvanagi," rääkis Heinmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles