Pärnu osavallakogudele jääb arvamise võim

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu II ringkonna valimisdebatil vaielnud poliitikud saavad uuel aastal taas kokku Paikuse osavallakogus. Osavalla esindajate sekka ei kuulu neist vaid Siim Suursild (vasakult neljas).
Pärnu II ringkonna valimisdebatil vaielnud poliitikud saavad uuel aastal taas kokku Paikuse osavallakogus. Osavalla esindajate sekka ei kuulu neist vaid Siim Suursild (vasakult neljas). Foto: Madis Sinivee

Jaanuaris tööd alustavad osavallakogud võivad enne Pärnu linna õigusaktide vastuvõtmist arvamust avaldada, nendega arvestamine sõltub poliitilisest kultuurist.

Osavalla elanike huve puudutavaid eelnõusid arutatakse esmalt osavallakogus. Linnasekretär Tiina Rohti sõnutsi püütakse otsustusprotsess korraldada nii, et osavallakogu koguneb iga kuu esimesel ja linnavolikogu kolmandal nädalal.

Osavallakogud koosnevad inimestest, kes valimispäeval osavalla territooriumil elasid ja kas linnavolikokku valiti või sealt välja jäid. Väljajäänute pingerida moodustub valimistel saadud häälte järgi. Kui hääli on võrdselt, heidetakse liisku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles