Parimat koolisööklat otsitakse kuuendat korda

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru kooli kokad Marje Sõgel ja Urmas Lindlo.
Sõmeru kooli kokad Marje Sõgel ja Urmas Lindlo. Foto: Mihkel Maripuu

Tervise arengu instituut kuulutab kuuendat korda välja üleriigilise võistluse parima koolisöökla leidmiseks, konkursil võivad osaleda kõik üldhariduskoolide sööklad ja toitlustajad.

Konkursi „Parim koolisöökla“ eesmärk on eeskuju varal innustada koolitoitlustajaid oma tööd tõhustama, et paraneks kokkade professionaalsus, tõuseks koolitoidu kvaliteet ja populaarsus õpilaste seas.

Osalemiseks tuleb 19. septembriks täita registreerimisankeet, teha koolisööklast fotod ja esitada ühe koolinädala lõunamenüü koos tehnoloogiliste kaartidega. Nende põhjal valib professionaalsetest toiduasjatundjatest žürii välja kuus paremat koolisööklat.

Finaalis, mis toimub 4. novembril Tallinnas toidumessil, tuleb edasipääsenud koolidel etteantud ajaga valmistada koolipäeva näidislõuna ja lisaroog.

2010. aasta parima koolisöökla tiitli pälvinud Sõmeru põhikooli kokk Urmas Lindlo ütles, et temale andis konkursivõit juurde enesekindlust ja julgust uute toitudega katsetada.

„Laste toitumisharjumused on alati sellised, nagu koolikokk neid kujundab. Kui kokk on kinni vanas ja kardab negatiivset tagasisidet oma katsetustele ega proovi veel kord, ei muutugi laste toitumisharjumused. Mina arvan küll, et olen suutnud natukenegi laste toitumisharjumusi tervislikumaks muuta,” märkis Lindlo.

Kõigil koolikokkadel soovitas eelmise aasta võitja mitte karta tagasilööke. „Suhtuge retseptidesse loominguliselt ja tooge oma menüüdesse veel rohkem puu- ja köögivilju ning kala,“ kutsus ta üles.

Läbi aastate on konkursil osalenud kokku 66 kooli kõikjalt Eestist. Eelmisel aastal oli osalejaid 20.

Väga tasavägisest ja pingelisest finaalist väljus võitjana Sõmeru põhikool Lääne-Virumaalt. Žürii eriauhind läks Valga põhikooli noortele kokkadele, kelle eelvoorutöö avaldas hindajatele kõige enam muljet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles