Jimi Hendrixi muusika kõlab Templis

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: promo

Täna õhtul saab muusikahuviline Jõulujazzi raames Pärnu Templi kultuuriklubis osa Jimi Hedrixi aegumatust muusikast Robert Linna ja tema bändi esituses.

Kontsert "Tuntud ja tundmatu Jimi Hendrix 75" on pühendatud Hendrixi 75. sünniaastapäevale. Varalahkunud geenius jõudis lühikeseks jäänud loometeel kirjutada muusikaajalukku eri stiilides säravat loomingut klassikalisest bluusist ja r’n’b’st arendatud vormiga oopusteni.

Oma inspiratsiooniallikaks pidas Hendrix Ameerika rock’n’roll’i ja bluusi, lisades neile uuenduslikke helimanipulatsioone ülevõimendusest feedback-tehnikani. Kitarrigeeniuse pärand on mõju avaldanud kogu rokkmuusika arengule, sütitades aina uute generatsioonide fantaasialendu. Kuulsuse tipul oli Hendrix väga huvitatud džässimaailmas toimuvastki – seegi avaldas mõju tema loomingule.

Surematute hittide kõrval kõlab kontserdil põnevaid kompositsioone, mida avalikkus on kuulnud harva. Mitmekülgne kitarrist Jaak Sooäär ühes noorema põlve ägeda rokihääle Robert Linna, basskitarrist Henno Kelbi ja trummar Kristjan Kallasega jagavad oma visiooni Hendrixi aegumatust muusikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles