Heategevusfond otsib päkapikke Pärnumaa laste jõulusoovide täitmiseks

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh

Üheksandat aastat järjest kogub SEBi heategevusfond jõulukingi soovi üle 900 lapselt, kes elavad asendus- või turvakodus. Detsembri jooksul aitab fond pühadeprojektiga leida inimesi, kes täidaks laste südamesoovid.

Pärnumaa laste jõulusoovidega saab tutvuda SIIN.

"Iga jõulusoov on eriline, selle taga on omaette lugu. Teeme lapsele parima kingituse siis, kui paneme tähele tema soove ja mõistame vajadusi nende soovide taga olevaid," selgitas heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi. "Parim on jõulukink, mis pakub rõõmu ja arendab, olgu üllatus avastamiskihku sütitav, teadmisi proovile panev või mõnda oskust õpetav. Lapsed on oma kirjas põhjendanud, miks just need soovid on neile olulised."

Näiteks Pärnumaal perekodus elav 12aastane poiss unistab puldiga helikopterist, mis tema masinapargist veel puudu. Üheksa-aastane tüdruk soovib spordiriideid, sest käib kergejõustikutrennis ja neid rõivaid kulub tal palju. Kuueaastane liikumispuudega poiss ootab jõuluvanalt muusikamatti ja 15aastane poiss Lego klotside komplekti, millest tundide viisi igasugu huvitavaid asju ehitada.

Heal annetajal on võimalus anda panus projekti "Jõulusoovide puu" kaudu vanemlikku hoolt vajavate laste unistuste täitmiseks, valides soovide seast südamelähedane kingitus ja annetuse abil aidata täita ühe või mitme lapse soov.

Annetuste eest soetatakse kingd jõulusoovide nimekirjast, vabatahtlikud pakivad need, saadavad kingikotid laste turva- ja asenduskodudesse. Iga lapse soov on isiklik ja kõikide laste kingitused komplekteeritakse eraldi. Kui jõulukingitus on soetatud ja päkapikud on selle ära pakkinud, avaneb annetajatel võimalus jõulupuul vaadata, milline kingitus annetuse eest lapse pakki on pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles