Karu sõidab maavalitsuse tühjenevast majast muuseumi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammepuust voolitud karu kui Pärnu maakonna vapiloom jälgis fuajees tummalt dokumente täis kilekottide kuhjumist.
Tammepuust voolitud karu kui Pärnu maakonna vapiloom jälgis fuajees tummalt dokumente täis kilekottide kuhjumist. Foto: Urmas Luik

Pärnu maavalitsuse maja ees seisis eile auto, et viia Tartusse hävitada paar tonni mustadesse ja rohelistesse kilekottidesse kuhjatud dokumente, mida riigiasutuse kaotamise järel pole enam vaja. Koormale jäi järele vaatama tammepuust karu, aga temalgi on sõit sees.

Tosin aastat maavalitsuse fuajees seisnud poolteise meetri kõrgune tammine karu kui Pärnu maakonna vapiloom ja loodussümbol ning Lodja küla mehe Robert Ollo käsitöö peatub oma ülejäänud elu Pärnu muuseumis.

Hoone viiel korrusel sortisid ametnikud nädala algusest riiuleid-sahtleid, sest 1. jaanuarist 2018 on maavalitsused likvideeritud. Nende asemele moodustatakse riigihalduse talitused. Pärnu maavalitsuse 34 töötajast kuus jääb ametisse, ülejäänud lähevad kas pensionile või võtavad ennast töötukassas arvele. Nende hulgas maakonna kauane haridusjuht Hede Martšenkov, kelle viimane tööpäev oli 30. novembril. Rahvastikutoimingute talituse juhataja Liis Rausk ja perekonnaseisutoimingute spetsialist Kristina Jürissoo arvatakse Pärnu linnavalitsuse ametnike hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles