Kuidas jõulude ajal saledat joont hoida?

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peolaua tagant otse voodisse minna ei tohiks. Eine ja magamise vahele peaks jääma vähemalt kolm tundi.
Peolaua tagant otse voodisse minna ei tohiks. Eine ja magamise vahele peaks jääma vähemalt kolm tundi. Foto: shutterstock.com

Pühade ajal kaob meie tavapärane toitumisrütm ja sugulasi külastades kipume hea ja paremaga tihti liialdama. “Kui marketites tunglevate inimeste jõulueelset ostuhullust vaadata, tundub, et tulekul on kas sõda või üks tõsisemat sorti orkaan, sest millega muidu selgitada kuhjaga täislaotud kärusid,” põrutab personaaltreener Raivo Piiber, kelle väitel on ülesöömine jõulude ajal eestlaste iga-aastane probleem, mis põlvest põlve jätkub.

Just suutmatust oma toidukoguseid kontrollida peavad personaaltreeneriga samamoodi kõige suuremaks murekohaks City tervisekliiniku toitumisnõustaja Teele Teder ja Pärnu Figuurisõprade grupi juhendaja Eiri Silivälja.

“Kui tavaliselt tulevad inimesed toitumisnõustaja juurde septembris ja jaanuaris, siis sel aastal on toimunud pööre ja minu poole on palju pöördutud juba detsembris. Just sooviga ennetada ülesöömist ja -kilosid, mis jõulude ja aastavahetusega kaasnevad,” ütleb Teder, kinnitades, et üha enam teadvustavad inimesed isegi probleemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles