Autovargad tõmbasid pidurit

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professionaalsed autovargad tegutsevad enamasti mürata. Auto kadumine võib olla sekundite küsimus.
Professionaalsed autovargad tegutsevad enamasti mürata. Auto kadumine võib olla sekundite küsimus. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Õiguskaitseasutused on teinud viimastel aastatel nii head tööd, et võrreldes varasemate aastatega on sõidukivarguste arv Pärnumaal vähenenud mitu korda.

Lääne prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Tarmo Värati arvates on märkimisväärselt vähenenud autovarguste taga peaasjalikult politsei hea koostöö Läti ja Leedu kolleegidega. “95 protsendil juhtudest teame, kui nad (auto­vargad, L. H.) tulevad. Oleme valmis ja ootame neid,” märkis Värat.

11. detsembri seisuga on pandud tänavu Pärnumaal pihta üheksa mootorsõidukit, sealhulgas neli sõiduautot. Seda on kaks korda vähem kui mullu. 2012. aastast ülemulluseni läks maakonnas varaste saagiks vastavalt 26, 25, 33 ja 25 sõiduvahendit aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles