Virtsu harrastusmuuseumi lugu ehk Patrioot Jüri Mõniste

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Need on üsna vanad ehtsast nahast uisusaapad,” näitab Virtsu harrastusmuuseumi juhataja Jüri Mõniste kogu, mis on hoiul kunagises ambulatooriumihoones.
”Need on üsna vanad ehtsast nahast uisusaapad,” näitab Virtsu harrastusmuuseumi juhataja Jüri Mõniste kogu, mis on hoiul kunagises ambulatooriumihoones. Foto: Mailiis Ollino

Virtsu harrastusmuuseumi juhataja Jüri Mõniste on tarmuka olemise ja kiire jutuga, kuigi suurema osa vabast ajast veedab ta vanavara keskel ja innustub aegade hämarusse vajunud sündmustest.

Juba kooliajal eristusid raudteetööliste perest pärit vennad Jüri ja Mart Mõniste eakaaslastest: kui enamik huvitus popansamblite piltidest ja muust kirevast kraamist, siis neid köitis vanavara. Tänu sellele on pääsenud ahju või prügimäele sattumast kordumatu väärtusega esemeid ja dokumente.

Sajandivahetusest on Jüri tegutsenud Virtsu harrastusmuuseumis, selleks ajaks olid kohalikud Aino Vahter ja Hilda Kaas mäluasutuse käima lükanud. Vend Mart toimetab Hiiumaal Tahkuna militaarmuuseumis, talletades militaarajalugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles