Vallavolikogu esimees võttis kabinetist orhideepildid maha

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Materjali sorteerimine on pooleli, see vallavanema lõpp on lähedal,” jätab Arno Peksar oma kabinetiga peagi hüvasti.
“Materjali sorteerimine on pooleli, see vallavanema lõpp on lähedal,” jätab Arno Peksar oma kabinetiga peagi hüvasti. Foto: Urmas Luik

Hanila aukodanik ja vallavanem Arno Peksar valiti Lääneranna vallavolikogu esimeheks. Oma pikaaegses kabinetis Kõmsil alustas ta talguid orhideepiltide mahavõtmisega. Siia ei jõudnudki ta üles riputada suvel pildistatud kauni kuldkinga vaipa, mis sidrunkollases-lillakaspruunis õiteilus rullus kuusiku varjus.

“Kuldking on väga laia kasvualaga, ta võib kadakate ja võsa vahel olla, aga neid kohti, kus ta kasvab tiheda okaspuu all, Eestis väga palju ei ole,” innustub Peksar kui looduslike orhideede huviline enda sõnadest, nagu laiuks meie ilusaima käpalise väli tal nelja seina vahelgi silme ees.

Senise Lihula ja Koonga valla piiri peal võttis Peksari sõnatuks hinnanguliselt 5500 korraga õitsevat kaunist neiukinga. Uskumatut ilu jäädvustanud fotoaparaat aina klõpsus imetleja käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles