Kaart lasteaia-algkooli seinal tutvustab uut maakonda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolimaja fuajees on seinale maalitud lõbus kaart, millel õpilased saavad teistelegi näidata, millises külas nad elavad.
Koolimaja fuajees on seinale maalitud lõbus kaart, millel õpilased saavad teistelegi näidata, millises külas nad elavad. Foto: Urmas Luik

Alati sädelev ja lõppeval aastal Läänemaa sädeinimese aunimetuse pälvinud Pille Saatmäe on Kõmsi lasteaia-algkooli direktor, kellega trehvame “uuel Pärnumaal”, Aruvälja vastses külakeskuses, kus maakonna lasteaednikud jõulukuul nõu peavad. Mullu Lihula valla aasta õpetajaks nimetatud Saatmäe on kohapealse jutuajamise moodsalt öeldes delegeerinud õpetaja Marika Peksarile.

Ligemale 100 mudilasele ja neljale klassitäiele jütsidele 1985. aastal ehitatud algkooli-lasteaia eest avaneb külale hoopis teine vaade kui maanteelt. Sellesse vaatesse jäävad agro­linnaku korrusmajad ja ühe­pereelamud ehk kohalike kõnepruugis Antsuküla, mis rajati maale tüüpprojekti järgi.

“Panime siia üles kaardi uute piiridega, peame nüüd ikka meeles pidama, et oleme Pärnumaal. Osa registreid näitab endiselt, et Hanila vald, Läänemaa,” viitab õpetaja Peksar suurele Eesti kaardile avara fuajee seinal. Selle vastasseinale on lustakalt joonistatud laste senine koduvald ja -külad ning talud. Mirell ja Elisabeth ajavad ennast kikivarvule, et sõrm ulatuks Salevere ja Mõisa külani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles