Traadimeistreid aitavad robotid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõmsi küla suurim tööandja on ligemale 80 töötajaga AS K.MET, mis valmistab traaditooteid ekspordiks Skandinaaviasse ja Baltikumi.
Kõmsi küla suurim tööandja on ligemale 80 töötajaga AS K.MET, mis valmistab traaditooteid ekspordiks Skandinaaviasse ja Baltikumi. Foto: Urmas Luik

Poolsada aastat jutti on Kõmsil traati keeratud, kuid taasiseseisva Eesti ajal toob külale kuulsust piirkonna suurim tööandja AS K.MET, mis saadab lõviosa ehk 70 protsenti toodangust välismaale.

Ettevõtte juhataja Mardo Leiumaa ulatab vastse ingliskeelse voldiku, milles on uus aadress: Pärnu maakond, Lääneranna vald. Selle trükise ja tootenäidistega oli K.MET väljas jõulukuu algul Riias rahvusvahelisel messil.

“Eesmärk oli leida kliente ja vaadata, mida teised teevad, aga ka vanade tuttavatega kokku saada,” ütleb Leiumaa ja viitab müügiesindajatele, kes Läti pealinnas müüginäitusel võimalike tulevaste klientidega suhtlesid. “Minule jäi silma pigem see, mida meile oleks rohkem vaja. Näiteks mõnele võrgu­masinale robotkäppa, mis toimetaks meil osa traate masina sisse. Kuigi robotid inimesteta ei tööta, saavad nad rutiinse töö juurest ära.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles