Kodutute kodudes toimus reid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad leidsid reidil mahajäetud hoonetesse eest tühjad ruumid, kuid nii mõnelgi pool oli näha, et elu seal keeb.
Päästjad leidsid reidil mahajäetud hoonetesse eest tühjad ruumid, kuid nii mõnelgi pool oli näha, et elu seal keeb. Foto: Urmas Luik

Lääne päästekeskuse töötajad koos politsei ja linnavalitsuse sotsiaaltöötajatega tegid üleeile õhtul Pärnus ja linna lähiümbruses äkk-kontrolli, mille käigus võtsid luubi alla mahajäetud ehitised, kus elavad eluheidikud, samuti muud kodutute eluruumid.

Ehkki päästjatele on teada, millistes mahajäetud hoonetes elutegevus keeb, ei jõuta neid iga päev külastada ega sealseid asukaid varjupaikadesse suunata. Suurt kontrollkäiku ette võtma ajendasid viimastel nädalatel just sellistes hoonetes puhkenud traagilise lõpuga tulekahjud. Eesmärk oli ennetada potentsiaalset tulekahju ja takistada inimestel ennast ja kaaskondseid ohtu seada.

Üleeilsel reidil kontrolliti üle 60 mahajäetud ehitise. Samuti külastati Liiva ja Laia tänava sotsiaalmaju ja eluruume, mille probleemide kohta oli päästjatel infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles