Juhtkiri: Pahalaste parim aeg

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Aasta kõige pimedam periood on pahalaste parim aeg. Kurjamitel on mõnus tegutseda, kui valgustus on napp ja kaamerasilm ei jälgi. Uutest bussiootekodadest pole pärnakad jõudnud veel suuremat rõõmu tunda, sest tuulega pakuvad need vihma eest niisama vähe varju kui eelmisedki. Ometi on juba mitmel korral suudetud puruks lüüa kodade karastatud otsaklaas.

Vandaalitsemist soodustab kindlasti seegi, et paljud ootekojad pole valgustatud, mistõttu on mugav anonüümselt tegutseda. Politsei väidab, et vähemalt äsjased lõhkujad on teada. Kui teada, tuleb neil natist kinni saada ja tirida vastust andma. Ootekodade klaase ainult ei lõhuta, vaid kellegi rahutud sõrmed kipuvad maha kiskuma punavalget linti, millega on klaasiserv tähistatud, et keegi pimedas sellele otsa ei jookseks.

Võib-olla kaitseks ootekodasid nende parem valgustatus, sest praeguses pimeduses ei näe sõidugraafikutki lugeda. Eelmistel ootekodadel oli ju mingi valguslahendus, ehk aitaks hädapärast sellegi taastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles