Rebane: Hundist tegi vegani lihavaba vaade ...

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikaline lastelavastus “Operatsioon Kintsutükk” esietendus Endla teatri suures saalis 13. detsembril.
Muusikaline lastelavastus “Operatsioon Kintsutükk” esietendus Endla teatri suures saalis 13. detsembril. Foto: Gabriela Liivamägi

Helju Rammo “Operatsioon Kintsutükk” Endlas on teadlik valik: lavastaja Enn Keerdi ülesanne oli tuua lavale midagi mudilastele ja sobivaimaks tekstiks osutus just see näidend, mida Pärnu teatris kümneid aastaid tagasi paar korda lavastatud. Nii kogeb äratundmisrõõmu mõnigi saalis istuv vanaema-vanaisa, kes omal ajal Vello Rummo lavastust näinud.

Äratundmist toetab klassikaline lähenemine lastelavastusele: tegelased on toredates värvilistes maskidega looma­kostüümides, lavakujundus on nutikas ja pigem napp (kunstnik Liina Tepand) ja mis tähtsaim: lugu seovad vahvad laulu- ja tantsunumbrid (muusika autor Felix Kütt, liikumisjuht Carolina Tagobert).

Ei ole mürtsu- ega kärtsuefekte ega kasutata videoprojektsiooni. Selline lähenemine on mõistlik: esimene teatri­kogemus ei peaks mudilast ehmatama. Väikese vaataja tähelepanu hoitakse vaimuka teksti ja tegelaste väljendusrikka isikupäraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles