Vast remonditud koolimaja ei vasta tervisekaitsenõuetele (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kool, ehitaja ja terviseamet on omavahel kokku leppinud, et olukord peab nõuetele vastama tuleva aasta 26. jaanuariks.
Kool, ehitaja ja terviseamet on omavahel kokku leppinud, et olukord peab nõuetele vastama tuleva aasta 26. jaanuariks. Foto: Madis Sinivee

YIT Ehitus renoveeris selle kooliaasta alguseks Pärnu Vanalinna põhikooli, kuid paari kuuga on selgunud, et ehitusfirmal tuleb parandada ruumide valgustust, mis ei vasta normidele, ja üle vaadata ventilatsioonisüsteem, sest kuues klassiruumis napib värsket õhku.

Probleemid ilmnesid novembris ehk kaks kuud pärast esimest koolipäeva, kui terviseamet kontrollis hoone tingimuste vastavust tervisekaitsenõuetele. Eelmisel nädalal saatis sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske Pärnu linnavalitsusele kirja, milles viitas terviseameti inspektsiooni tulemustele.

Terviseameti Lääne talitus juhtis 2. novembril kontrolli käigus tähelepanu, et õpperuumides esineb kitsaskohti valgustustihedusega. Saavutatud oli küll keskmine valgustustihedus, aga selle ühtlusega ilmnes probleeme kogu õpperuumi piires. See tähendab, et mõnes koolipingis on valgem kui teistes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles