Mailis Reps: Keegi pole öelnud, et õigekiri pole tähtis

Mailis Reps
, haridus- ja teadusminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Repsi sõnul läks seekordse emakeele riigieksami hindamise muutmise mõttega palju valesti. Pildil Mailis Repsi foto Eve Kase raamatu "101/Casting Their Eyes" esitluselt.
Mailis Repsi sõnul läks seekordse emakeele riigieksami hindamise muutmise mõttega palju valesti. Pildil Mailis Repsi foto Eve Kase raamatu "101/Casting Their Eyes" esitluselt. Foto: Anna Penne / riigikogu kantselei

Haridus- ja teadus­minister Mailis Reps toonitas üleeile riigikogulaste küsimustele vastates, et õigekirja hindamine on eesti keele riigieksami lahutamatu osa ja sellest loobumist ta ei toeta.

Funktsionaalne lugemisoskus on tänapäeval vajalik ja oluline, kuid kuidas on selle hea valdamine vastuolus eesti keele õigekirja tundmisega?

Funktsionaalne lugemisoskus ei ole vastuolus eesti keele õigekirja valdamisega. Ei sihtasutus Innove ega haridus- ja teadusministeerium ole andnud sõnumit, et õigekirja tunda pole tähtis. Riigieksamil mõõdetakse eraldi kirjutamise oskust ja funktsionaalset lugemisoskust. Elus hakkamasaamiseks on mõlemad vältimatult vajalikud. Funktsionaalse lugemisoskuse hindamiseks on eri tekstiülesanded ja testülesanded. Nende valikute üle tuleb arutleda ja otsustada, mida teha järgmistel eksamitel. Käesoleva õppeaasta eksamikorraldust pole võimalik muuta, sest õpilasi ei ole eksami­korralduste muudatustest õppeaasta alguses teavitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles