Pärnu idufirma InLimit sihib tippu

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajujahil 30 parima hulka jõudmine pani meeskonnal emotsioonid möllama. Pildile on püütud Erik Naissaar, Olav Karulin, Janek Küla, Cädly Väljamäe ja Oliver Kikas.
Ajujahil 30 parima hulka jõudmine pani meeskonnal emotsioonid möllama. Pildile on püütud Erik Naissaar, Olav Karulin, Janek Küla, Cädly Väljamäe ja Oliver Kikas. Foto: InLimit

Pärnakate idufirma InLimit pääses hiljuti äriideede konkursil Ajujaht 30 parema võistkonna hulka. Võistlusel edukalt esinemisega aga meeskonna ambitsioonid ei piirdu: peagi asutakse rakendust testima ja plaanis on laieneda välisriikidessegi.

InLimiti meeskonna eesmärk on luua tarkvaralahendus, mis motiveeriks autojuhte kiiruspiirangutest kinni pidama piitsa asemel hoopis präänikuga. Kui praegu hirmutatakse kihutajaid trahvide ja šokeerivate sotsiaalsete reklaamidega, võiksid seaduskuulekaid juhte tulevikus oodata hoopis boonused tasuta parkimisest preemiateni.

Idee autor Olav Karulin räägib, et selline mõte tärkas tal juba mitu aastat tagasi. “Olime Rakveres mentorklubi koosolekul ja arutasime korraldajaga, et küll oleks tore, kui keegi korralikult sõitmise eest nänni jagaks,” muheleb Karulin. Ta lisab, et eks head mõtted teki ikka enda vajadusest: sõita tuleb tal palju ja kiiruspiiranguid mitte millekski pidavaid juhte näeb üksjagu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles