Politseikooli autodroomi plaan pani naabrid protestiks allkirju koguma

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse politsei- ja piirivalvekolledži direktor Kalvi Almosen näitas, et olemasolevast auto­rajast koolile ei piisa, mistõttu laiendus peab tulema. Milline? See alles selgub.
Paikuse politsei- ja piirivalvekolledži direktor Kalvi Almosen näitas, et olemasolevast auto­rajast koolile ei piisa, mistõttu laiendus peab tulema. Milline? See alles selgub. Foto: Urmas Luik

Sisekaitseakadeemia Paikuse politsei- ja piirivalvekolledž soovib ehitada ulatusliku autodroomi keset alevikku. Esialgsete jooniste järgi tuleks rada kortermajade ja elurajooni vahetusse lähedusse, mistõttu kümned naabrid asusid plaani vastu protestivaid allkirju koguma.

Oktoobri lõpul kolledži direktoriks valitud Kalvi Almoseni jutu järgi otsustas sisekaitseakadeemia õppeasutuse Paikusel säilitada just seepärast, et seal on palju ruumi laieneda. Ta selgitas, et varem kaaluti, kas valida Paikuse või Muraste.

Direktori hinnangul on autodroomi ehitamine möödapääsmatu. Sisekaitseakadeemia plaanitav harjutusväljak aadressil Kooli tee 12 võimaldaks kadettidel drillida autodega 50–90kilomeetrisel tunnikiirusel. Rajal saaks teha libedasõitu, taktikalisi ja alarm­sõidu harjutusi ning korraldada liiklusõpet. Kavandatud on ehitada välja vähemalt 500meetrine teelõik, millel oleks küllalt ruumi arendada 90kilomeetrist tunnikiirust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles