Mitmendale kohale paigutasid spordiajakirjanikud sõudeneliku ja Õiglase?

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõudetiim.
Eesti sõudetiim. Foto: www.pictrs.com

Eesti spordiajakirjanikke ja -fotograafe koondava kutseühingu, Eesti spordiajakirjanike seltsi (ESAS) spordiaasta parimate hääletusel riisusid koore vehklejad, kes võitsid nii meeste, naiste kui ka võistkondade arvestuses. Sõudmise paarisaeruline neljapaat jäi võistkondade kategoorias kolmandale ja Janek Õiglane meeste arvestuses neljandale kohale.

Aasta meessportlase valimisel eelistasid spordiajakirjanikud Nikolai Novosjolovit, kes pälvis 180 punkti 225st (20 esikohta). Järgnesid Ott Tänak 146 (21 esikohta), Heiki Nabi 110, Janek Õiglane 102 (kolm esikohta) ja Ragnar Klavan 73 (üks esikoht) punktiga.

Aasta naissportlase arvestuses kuulus kindel esikoht Julia Beljajevale 197 punktiga (29 esikohta). Järgnesid Kelly Sildaru 137 (seitse esikohta), Anett Kontaveit 135 (viis esikohta), Kaia Kanepi 118 (neli esikohta) ja Epp Mäe 47 punktiga.

Võistkondade arvestuses teenisid ajakirjanikelt punkte vaid viis kooslust. Esikoha saavutas 135st 116 punktiga (28 esikohta) vehklemise epeenaiskond. Järgnesid rallipaar Ott Tänak - Martin Järveoja 86 (15 esikohta), sõudenelik 40 (üks esikoht) ja meeste võrkpallikoondis 27 (üks esikoht) punktiga. Ühe punkti teenis kergejõustiku mitmevõistluse võistkond.

Kõige pingelisem oli konkurents eeldatult aasta treeneri kategoorias. Võitis võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu 49 punktiga (kaheksa esikohta) 135 võimalikust ehk võitja teenis vaid 36,3 protsenti maksimumskoorist.

Teine oli Beljajeva treener Natalja Kotova 44 (üheksa esikohta) ja kolmas vehklemisnaiskonna juhendaja Kaido Kaaberma 31 (kaheksa esikohta) punktiga. 31 punkti teenis ka Õiglase treener Sven Andresoo, aga väiksem esikohtade arv (neli) jättis ta neljandaks. Järgnesid Matti Killing 30 (kaks esikohta), Glenn Schaap 28 (kuus esikohta), Tõnis Sildaru 26 (kaks esikohta) ja Igor Tšikinjov 18 (neli esikohta) punktiga.

ESASi hääletus moodustab Eesti spordiaasta parimate valimistest kolmandiku. Ülejäänud otsustavad spordiorganisatsioonide ja rahvahääletus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles