Heljo Pikhof: Maksumuudatused mõjutavad pensionäre (1)

Heljo Pikhof
, riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni ja SDE aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasub meenutada, et Eesti on üks väheseid Euroopa riike, kus inimestel on võimalik korraga teenida nii täispalka kui täispensioni.
Tasub meenutada, et Eesti on üks väheseid Euroopa riike, kus inimestel on võimalik korraga teenida nii täispalka kui täispensioni. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Koos algava aastaga stardib Eesti aastakümne kõige kaalukam reform: tulumaksureform niisugune kahtlemata ongi. 2018. aastal rakenduvad maksumuudatused toovad kasu palgasaajate valdavale osale, aga nad ei jäta puudutamata pensionäregi.

Kuna nii reformi kui pensionide maksustamise teemal on olnud üksjagu segadust ja meediamüra, on igati põhjust asjad just eakamate inimeste vaatepunktist täpsemalt lahti seletada. Seda enam, et riigikogu kiitis detsembri keskel heaks seadusemuudatused, mis lihtsustavad pensionäridele asjaajamist ja pakuvad senisest soodsama lahenduse töötavatele pensionäridele.

Nüüd siis puust ja punaselt, mida maksureform pensionidega teeb. Esmalt on kõik 500 eurost väiksemad pensionid 2018. aastal maksuvabad. Kuna tulumaksuvaba miinimum kerkib 500 euroni kuus ja 6000 euroni aastas, kaob jaanuarist pensionäride täiendav maksusoodustus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles