Tüdruk aitab sadu loomi

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11aastane Eva-Lotta Kase arvas, et temal on juba kõik olemas, ja otsustas kogu oma sünnipäevaraha loomade hüvanguks jagada.
11aastane Eva-Lotta Kase arvas, et temal on juba kõik olemas, ja otsustas kogu oma sünnipäevaraha loomade hüvanguks jagada. Foto: Erakogu

Väike 11aastane Eva-Lotta Kase kinkis kogu oma sünnipäevaraha Pärnu loomade varjupaigale. “Ma olen maailma kõige suurem loomasõber! Loomad on inimestele truud olnud juba kaua-kaua aega ja aitanud inimestel kodu valvata, pätte püüda ja inimesi kaitsta. Ja kui loomad hädas on, peab inimene neid kaitsma,” lausus Eva-Lotta.

“Loen lemmikloomadest mõnikord rõõmsaid lugusid. Ja siis soovin, et Eesti loomadel läheks niisama hästi. Aga meie loomade varjupaigad on kurvad kohad: seal on nii palju loomi,” rääkis tüdruk mõtlikult. “Nii mõtlesingi, et kui mina annetan oma sünnipäevaraha neile, saadakse koertele ja kassidele vajalikke asju osta.”

Kuigi Eva-Lotta elab Tallinna lähedal Kohilas, otsustas ta 400 eurot annetada hoopis Pärnu varjupaigale, sest ta usub, et Tallinna kodutute loomade varjupaikadel on nagunii rohkem abistajaid. “Olen Tallinna varjupaigas ka käinud, aga nüüd Pärnus nägin, et need koerad-kassid vajavad rohkem abi,” selgitas ta. Piiga ema tõdes aga, et tema oli Pärnu varjupaika külastades hästi positiivselt üllatunud, sest sealsed töötajad on meeletu töö ära teinud ja panustavad loomade heaollu tõesti südamega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles