Paikuse noortekeskus kuulutas välja videokonkursi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänapäeval on noored tihedalt nutiseadmetega seotud. Igal vabal hetkel on neil pilk ekraanil, nad teevad pidevalt snap`e (Snapchati postitus, toim) või pilte endast. Noored tunnevad huvi YouTube’i kanalite vastu ja tihti käivad vestlusest läbi youtuber`id. Paikuse avatud noortekeskus soovib lähtuvalt noorte huvist leida neile tegevust ja neid proovile panna. Selleks loodi projekt, mille avalöök tehti jõulupeol, kui külla tulid youtuber`id Martti Hallik ja Liina Ariadne Pedanik. Noori tuli kohale veidi üle 60.

Hallik rääkis sellest, kuidas ta hakkas videoid tegema, kuidas on tema tee kulgenud. Noori huvitasid nii tema õpingud, tööelu kui ka see, kuidas ta end elatab ja millega tegeleb. Saime teada videote filmimisest, ülesehitusest, valgustusest ja seadmeist. Hallik kutsus noori üles täitma oma unistusi ja palju katsetama.

Pedanik esitas noortele oma laule ja mõne lemmikjõululaulu. Pärast esinemist said noored nendega koos pilte teha, patsu lüüa, kallistada ja juttu ajada.

Paikuse avatud noortekeskus kuulutab välja videokonkursi "Mina, Paikuse noor", kuhu võib esitada videoid endast või enda filmitud klippe, mille maksimumpikkus on kolm minutit. Tööd tuleb esitada oma andmetega meilil tiinaliiv.tl@gmail.com 10. veebruariks.

Hääletus toimub noortekeskuse Facebooki lehel veebruaris ja parimaid autasustatakse märtsis.

"Seda, et noori huvitab kõik, mis seotud telefoni ja videotega, näeme oma töös. Eriti suur huvi on selle vastu noortel vanuses 10–18. Loodame selle projektiga jõuda nendegi noorteni, kes tulevad noortekeskusse vaikselt diivanile istuma ja kellel telefon või tahvelarvuti on päeva lahutamatu kaaslane," ütles videokonkursi korraldaja Tiina Liiv. "Eeskujude abil lootsime neile näidata avaraid võimalusi videomaailmas ja julgustada neid kasutama eneseväljendusvahendina nutiseadet."

Projekti "Interaktiivsed noored" finantseerib rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi rahast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles