Noorspetsialistid ei soovita töökuulutuste peale lootma jääda

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30aastane Katrin Pabbo (vasakul) ja 29aastane Tiiu Lind saavad noorspetsialisti toetust, töötades Pärnu haiglas.
30aastane Katrin Pabbo (vasakul) ja 29aastane Tiiu Lind saavad noorspetsialisti toetust, töötades Pärnu haiglas. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus saab praeguse seisuga noore spetsialisti toetust 11 inimest, kelle seas nii arstid, insener kui meister. Uurisin, mis neid Pärnu tööle meelitas ja kuidas nad endale õige töökoha leidsid.

27aastane Jaanika Piirimägi elas enne Pärnu kolimist pealinnas. “Töötasin panganduses ja õppisin Tallinna tehnikaülikooli magistrantuuris,” rääkis Piirimägi. Nüüd peab ta aga AS Estonia Spa Hotelsi turundusspetsialisti ametit. Kuigi varem ei olnud ta Pärnus elanud, on suvepealinn talle alati sümpatiseerinud. “Kunagi tahaksin just siia kodu rajada. Tallinnas olingi täpselt senikaua, kui kõrghariduse omandasin.”

Piirimägi plaanib Pärnus elada, kuniks ta siinsete elamistingimuste ja karjäärivõimalustega rahul on, kuid lähiaastatel kolida ei plaani. Noore spetsialisti toetuse saamise üks tingimusi on valmisolek registreerida end Pärnu linna elanikuks ja elada-töötada siin vähemalt kolm aastat toetuse määramisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles