Šokolaadipaberitel kajastub Eesti juubeli lugu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Šokolaadipaberitel on ajalugu, Tõstamaa valda näiteks pole enam,” võttis Lihula raamatukogu juhataja Ulvi Põhako kätte ümbrised, millest ta näitust koostab.
”Šokolaadipaberitel on ajalugu, Tõstamaa valda näiteks pole enam,” võttis Lihula raamatukogu juhataja Ulvi Põhako kätte ümbrised, millest ta näitust koostab. Foto: Urmas Luik

Lihula raamatukogu juhataja Ulvi Põhako sorteerib oma 4500 ühikust koosnevat šokolaadiümbriste kogu, valides sealt Eesti Vabariigi 100. aastapäeva näituse tarvis välja enim kõnekaid kujundusi. Näituse pealkirja “Väärtused, mis ühendavad” võttis ta lõunanaabrite kondiitrivabriku Laima eestikeelselt šokolaadipaberilt.

Väljapaneku avamisel 3. jaanuaril raamatukogus räägib koguteosest “Sinimustvalged lood” üks selle koostajaid, Lihulast pärit Jaan Sudak. Eesti Üliõpilaste Seltsi kirjastuse väljaandel ilmunud raamat jutustab sinimustvalge lipu loo läbi mitme inimpõlve, kaasautor on Sten-Erik Tammemäe.

“Tahtsin need kaks sündmust ühendada, mõlemad on ju seotud riigi juubeliga,” ütles Põhako, kes on jaganud šokolaadiümbrised näitusel teemade järgi: rahvuslikud sümbolid, pealinn Tallinn, kultuur, haridus, majandus, geograafia, meditsiin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles