Jõulupüha rattaretk viib kergliiklusteid katsetama

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Killing (vasakul) ja Margo Märtsoo sõidavad rattaga pea iga ilmaga, sest kondimootoriga jõuab isegi külmal ajal kiiremini kohale, kuna ära jääb auto soojendamise ja akende kraapimise vaev.
Kadri Killing (vasakul) ja Margo Märtsoo sõidavad rattaga pea iga ilmaga, sest kondimootoriga jõuab isegi külmal ajal kiiremini kohale, kuna ära jääb auto soojendamise ja akende kraapimise vaev. Foto: Mailiis Ollino

Samad rattaentusiastid, kelle eestvõttel on seni koos linnatänavail sõidetud kevadel, suvel ja sügisel, kutsuvad linlasi jõulu teisel pühal Pärnu uusi rattateid katsetama.

Pumptrack’i rajaja ja noorte rattatreeneri Margo Märtsoo jutu järgi on Soome rattapealinnas Oulus isegi 20 miinuskraadiga kergliiklusteed hooldatud. „Ma ei näe põhjust, miks ei saaks 700 kilomeetrit lõuna pool talvel rattaga sõita,“ viitas ta Pärnu lõunapoolsele asukohale.

Rääma põhikooli õpetaja Kadri Killing, kellele jalgratas on igapäevane liikumisvahend, innustab, et 26. detsember on nagunii süümepiinade päev, mil inimesed on ennast kurguni täis söönud ja olekski paslik välja liigutama minna. Tartus, Türil ja Tallinnas toimuvad samal päeval jooksuüritused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles