Hingega kingitust ei saa sõrmenipsust

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema ja tütre meelest on parim kingitus emotsioon, seda silmas pidades valmivad nende käe all kõik need imelised tooted.
Ema ja tütre meelest on parim kingitus emotsioon, seda silmas pidades valmivad nende käe all kõik need imelised tooted. Foto: Urmas Luik

Üha enam minnakse seda teed, et ostetakse väikeettevõtetelt ja -ettevõtjatelt käsitööna valminud hingega jõulukingid. Jõulud on kiireim aeg aastas nii suures kaubanduses kui ka väiketootjaile. Kohaliku firma Wood Floweri looja Aune Tamm märgib, et tänavuseks jõuluhooajaks on ta meisterdanud juba umbes pool tuhat prossi. Ema ja tütre ettevõtte Vaas&Vaas suurim tellimus oli mõni aasta tagasi 400 veinikarpi jõuludeks.

Kümme aastat tagasi loodud firma Vaas&Vaas teeb puidust kodusisustust, mitte vaase, nagu nime põhjal võiks järeldada. Ühistööna valmistatakse ja isikustatakse näiteks võtmekappe, postkaste, lõikelaudu, pannilabidaid, puitkarbikesi, seinakelli. "Kui ema kunagi alustas, olid tootevalikus ainult võtmekapid, seinapildid ja vineerist kaardid. Aja jooksul on tooteportfell meil üsna mehiseks kasvanud. Palju on kodu ja köögiga seotud tooteid," jutustab elukutseline fotograaf Kati Vaas.

Kunstnik Helje Vaas maalib kõik pildid vaba käega.
Kunstnik Helje Vaas maalib kõik pildid vaba käega. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles