Pisike purgiküünal rõõmustab nii kingisaajat kui meistrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaskräämas elav Annika Põltsam korraldab põhitöö kõrval käsitöötube, kus saab katsetada eri käsitööliike, sealhulgas mitmesuguste küünalde valmistamist. Põltsam õpetab tegema vormi-, jää- (fotol) ja purgiküünlaid.
Vaskräämas elav Annika Põltsam korraldab põhitöö kõrval käsitöötube, kus saab katsetada eri käsitööliike, sealhulgas mitmesuguste küünalde valmistamist. Põltsam õpetab tegema vormi-, jää- (fotol) ja purgiküünlaid. Foto: Anne Matsi

Omatehtud purgiküünal on lihtne ja praktiline kingitus, mille valmistamine mõnus ja loominguline ajaviide: vaja läheb väikseid kaanega purke, parafiini, parafiinivärvi, metallalusega tahte, suuremaid pesulõkse, kaunistuspitsi ja paberlilli.

Annika Põltsam on Paikuse kandis tegutsev ettevõtlik käsitöökoolitaja, kes põhitööst vabal ajal oma Loovustakso ja Käsitöö­spaa töötubades mitmesuguseid käsitööliike tutvustab ja sealhulgas küünlavalmistamist õpetab. Küünlaid saab teha eri moel, kõige lihtsam ja lastelegi jõukohane on purgiküünla valmistamine.

Tasasel tulel sulatatud vahale lisatakse aroomiõli.
Tasasel tulel sulatatud vahale lisatakse aroomiõli. Foto: Anne Matsi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles