Rosimannuse äri noolib Lihula hooldekodu

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula hoolekandekeskuse juhataja Vanda Birnbaum kinnitas, et ostuhuviga ettevõtjad on asutust oma silmaga uurimas käinud.
Lihula hoolekandekeskuse juhataja Vanda Birnbaum kinnitas, et ostuhuviga ettevõtjad on asutust oma silmaga uurimas käinud. Foto: Urmas Luik

Kuna Lääneranna vallale kuuluv Lihula hooldekodu ei ole ise võimeline laiendusse investeerima, kaalub vald asutuse erakätesse andmist: peamine kavaler on tuntud reformierakondlase ja ettevõtja Rain Rosimannuse osalusega hoolekandeteenuste kett Südamekodud.

Lihula hooldekodu nõukogu liige ja Lääneranna volikogu esimees Arno Peksar tõdes, et volikogu viimasel istungil kehtestati detailplaneering hoolekandekeskuse laiendamiseks, kuid asutusel endal pole raha plaani ellu viia.

Peksar selgitas, et detailplaneering algatati, sest Läänemaa Kullamaa hooldekodu suletakse. Selle asukad ja töötajad oli algul plaanis Lihulasse üle viia, kuid juurdeehitus pole võimalik just praeguse keskuse väiksuse tõttu: sihtasutus ei suuda toota küllaldast kasumit investeeringuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles