Jõulumäe tervisespordikeskus võõrustab seitsme riigi duatleete

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu oma vanuseklassis Balti karika võitnud Sirje Kõresaar läheb homme Jõulumäel tiitlit kaitsma.
Mullu oma vanuseklassis Balti karika võitnud Sirje Kõresaar läheb homme Jõulumäel tiitlit kaitsma. Foto: SK Raudmees

Homme stardib Jõulumäe mändide all kaheksast etapist koosneva duatloni Balti karikasarja esimesel osavõistlusel üle paarisaja sportlase meilt ja mujalt.

“Jõulumäe duatlonil näeb jooksmas ja jalgrattaga sõitmas Eesti, Läti, Leedu, Soome, Valgevene, Ukraina ning Venemaa sportlasi,” rääkis Balti karikasarja Eesti etappide peakorraldaja Enn Kübar Pärnu Postimehele. “Võistluspäev tõotab tulla põnev, sest kõigi klasside eelmise aasta võitjad on lubanud startida.”

Võistluspinget jagub nii lastele kui pensionäridele

Jõulumäe duatlonil saavad peale põhiklassis võistlevate tipptegijate end proovile panna nii pisipõnnid kui aastates veteranid. Suurvõistluse proloog on koolieelikute duatlon, kus mudilased jooksevad kõigepealt 300 meetrit, seejärel sõidavad rattaga 600 meetrit ja lõpetavad võistluse taas 300 meetri jooksuga.

“Kokku on kavas neli starti,” teatas Kübar. “Kõige pikemal distantsil võistlevad eliitklassi naised ja mehed, juuniorid, A-klassi noored ning kuni 50aastased veteranid.”

Jõulumäe duatloni põhivõistlusel stardivad sportlased kuue kilomeetri jooksule, siis kihutavad jalgratastel rullirajal 21 kilomeetrit ja jooksevad kolm kilomeetrit.

Valgevenelane tuleb mullust esikohta kaitsma

Kübara sõnul on meeste favoriidid mulluse Balti karikasarja võitja Sergei Lihodievski Valgevenest, tema kaasmaalane Nikolai Jarmošik ning eestlased Meelis Veilberg, Mart Suurkivi ja Harri Sokk.

Naistest rääkides märkis Kübar, et ootab eestlannadelt pjedestaalikohti. “Aasta tagasi olid Jõulumäel kolm kiiremat Helen Schmidt, Alma Sarapuu ja Kairi Schmidt, kellele pakkusid tugevat konkurentsi Valgevene ja Venemaa esindajad. Ootan põnevusega, kas naisveteranide eelmise aasta Balti karikavõitja ja Eesti meister, Raudmehe klubi liige Sirje Kõresaar suudab tiitlit kaitsta.”

Peale Raudmehe klubi duatleetide esindab Jõulumäel Pärnumaad hulk teise aladega tegelevaid sportlasi. Jõulu suusaklubist stardivad homme Meelis Kukk, Adeele Arnek, Kairit Paju, Triin Taveter, Rasmus Sutt, Romet Sutt, Oliver Kask, Karl Jõumees, Kenn Jaakson ja teised.

Korraldajaklubi raudvara hulka kuuluvad Kübara teatel Jaan Kesküla, Margus Tõkke ja Jüri Mets.

Kaheksast etapist läheb arvesse viis

Aasta-aastalt populaarsust kogunud duatloni Balti karikasarjas on tänavu kaheksa etappi.

Juba kahe nädala pärast võisteldakse Moskvas, suvel tuleb nii Lätis kui Leedus kaks etappi, seejärel võõrustab Valgevene pealinn Minsk duatleete ja sarja võitjad selguvad Jõulumäe sügisduatlonil.

Igal sportlasel läheb arvesse viis paremat tulemust.

Küsimusele, kas Raudmehe klubi saab suurvõistluse korraldamisel pelgalt oma jõududega hakkama, kostis Kübar: “Kokku on homme kohtunikena ametis ligi 30 meie klubi inimest ja neile lisanduvad Jõulumäe tervisespordikeskuse töötajad. Olen kindel, et jänni me ei jää.”

Eesti triatloniliidu peasekretär Tiina Pallas polnud Raudmehe klubi ja Jõulumäe tervisespordikeskuse aadressil kiidusõnadega kitsi. “Eelmisel aastal teenis Jõulumäe duatlon nii kaugelt tulnutelt kui Eesti sportlastelt vaid kiidusõnu,” ütles ta.

“Võin kinnitada, et Balti karikasari on tänu Raudmehe klubi eestvedaja Enn Kübara suurele tööle saanud vägeva tuule tiibadesse. Kõik sportlased, kellega rääkisin, kinnitasid, et nii heades tingimustes pole nad varem võistelnud,” lisas Pallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles