Pärnu bändid suunduvad viiendale Valga retkele

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme suunduvad Pärnu bändid viiendat korda Valga retkele, kui kohalikus rokiklubis annavad kontserdi neli suvepealinna bändi.

Retke peakorraldaja Albert Marginali kinnitusel on sedapuhku retke aukülaliseks viis aastat tagasi esmakordselt Pärnust startinud retkel osalenud ansambel Ainus Seadus. Möödunud sajandi lõpul alustanud kollektiivi kitarristi Priit Pervi teatel kavatseb ansambel kergitada Valgas katet oma uue plaadi materjalilt, kuid sekka pühitakse tolmu nii mõneltki vanalt palalt.

Värsket Pärnu muusikat esindavad tuuril möödunud aastal tegevust alustanud Kolm Põrsakest ja Metssiga ning Telly Addicts.

Esmalt mainitud kooslus on Marginali sõnade kohaselt kindlasti väga märkimisväärne nähtus, sest tegemist on läbikõikega Pärnus teada-tuntud muusiku Ivo „Belka“ Orava loomingust, mille valdava enamuse moodustavad lood, mis kuulsaks saanud hoopis teiste bändide repertuaaris.

Teddy Addicts on Sindi-Pärnu poprokk-kooslus, kes tuuritas möödunud aastal usinalt Vennaskond/Flowers of Romance’iga mööda Eestit. Sellest aastast on bändi liider Kristjan Saharov laulva kitarristi ülesannetes ka Eesti mainstream’i maastikul laineid löövas Laika Virginis.

Valga retke eestvedaja, ansambel John Stuart Mill annab 14. mail Valgas oma tegutsemisajaloo 100. kontserdi.

Möödunud aastal debüütalbumi „Panoptikon“ välja andnud kollektiiv lubas tähtsa sündmuse puhul fännidele tavapärasest veidi nostalgilisemat kava.

“Kindlasti on neil plaanis ette mängida võtmelood bändi algusaegadest,” rääkis Marginal. “Esmakordselt jõuab kuulajate ette ka senikuulmata lugusid, mis on kirjutatud uuele albumile. Bändi uus album „Mao tee kalju peal“ peaks ilmavalgust nägema 2012. aastal.”

Pärnu bändide Valga retk on 2007. aastal alguse saanud igakevadine muusikute ja muusikasõprade ühisreis Valgasse, kus kohalikus rokiklubis antakse kontsert.

Kokku on üritusel osalenud nelja aasta jooksul 13 bändi ja ettevõtmine on Marginali kinnitusel kogunud hulga püsikülalisi nii Pärnust kui Valgast ja selle lähiümbrusest, kes teevad igal aastal retke kaasa teevad või tulevad kontserdile.

“Ilma igasuguse toetuseta toimuv üritus on hea näide Pärnu bändide ja muusikasõprade ühistegevusest, kus kõigest olenemata ikkagi suudetakse üritus oma finantseeringuga alati ära teha,” lisas Marginal. “Retke korraldajatel on plaanis korraldada tänavu augustis esimene Pärnu bände koondav pisike festival.

Pärnu muusikute ja muusikasõprade seas populaarsust kogunud ühine bussiretk stardib traditsiooniliselt homme Endla teatri eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles