Raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dimitri Demjanov, Mari Kodres, “Sööme ära! Raamat Eesti köögist, söögist ja sööjatest”

Tippkokk Dimitri Demjanov on võtnud oma südameasjaks uuendada Eesti kokakunsti, muuta traditsioonilisi retsepte tänapäevasemaks ja kombineerida vanu uutega. Hingestatud lähenemisest sünnib uus Eesti köök – toidukultuur, kus kiluvõileivast ja hernesupist saab haute cuisine. Raamatus on nõuandeid toiduainete omavahelisest sobitamisest, tuntud inimeste mõtteid Eesti köögist.

Menu.

“Ajatud lood”

Paarilise ja sisulise järjena kogumikule “Kuldsed lood” välja antud raamatusse on koondatud mõistulood, mille arhetüüpsed süžeed ulatuvad tagasi aegade hämarusse ja on levinud mitmes variandis ja sõnastuses. Esmasel lugemisel lihtsad ja muhedad mõistujutud peidavad endas sügavat sisu.

Sator.

Ernst Enno, “Tibukese unenägu”

Ernst Enno imearmas luuletus „Tibukese unenägu“, mida Eesti emad on aastakümneid kasutanud oma maimukeste unemaale suigutamiseks, ilmub nüüd esimest korda eraldi raamatuna. Toredad pildid on joonistanud Epp Marguste.

Piip ja Prillid.

Aleksei Turovski, “Aleksei Turovski loomalood”

Tuntud zooloogilt lastele mõeldud raamat kirjeldab värvikalt loomade eluviise, põlvnemist, paljunemist ja järeltulijate eest hoolitsemist. Raamatust leiame 34 loomalugu, milles on nii humoorikaid juhtumisi kui õpetusi, kuidas loomadega käituda. Kogumik on autori illustratsioonidega.

Ilo.

Alexandra Kamis, “Joonista loomi”

Uudse ja lõbusa tehnikaga soovib autor näidata, et igaüks, kes tahab, võib edukalt loomi joonistada. Siit leiab hulga põneva joonistamistehnika abil ülesehitatud toredaid loomi. Järgides lihtsaid, samm-sammult juhendeid, saavutab imetlusväärseid tulemusi. Samuti leiab raamatust väärtuslikke teadmisi skitseerimistehnikast, joonistamisõpetusest ja muid kavalaid näpunäiteid. Kui joonistamine on lihtne, on see ka tore.

Maurus.

Uusi raamatuid tutvustab Malle Koger Pärnu keskraamatukogust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles